Yoghurt lavet på havregryn

Få en god start på dagen med en lækker yoghurt, lavet på havregryn. Her undgår du laktose, også vil yoghurten holde dig mæt i lidt længere tid end ved en almindelig yoghurt. Opskriften tager et par dage, da yoghurten skal have tid til at trække. Hvis du laver en stor portion, har du til lidt flere morgener. Yoghurten har kun godt af at stå og trække, længere tid end opskriften påskriver.

Det der er gør yoghurt lavet på havregryn lækkert, er du får en dejlig tekstur samt at havren er med til at danne en masse mælkesyrebakterier, som er rigtig godt for maven. En vegansk, laktose-fri yoghurt, der kan toppes af med dine favoritter. Denne version blev toppet med æbler, banan, nødder og kanel.

Du er mere end velkommen til at dele resultat på Instagram, hvor du kan bruge #enmundfuld eller tag @enmundfuld.

Velbekomme.

Havre Youghurt

1 Portion

youghurt lavet på havregryn

Ingredienser

1 dl havregryn
2 dl vand
1/2 tsk vanilje pulver
Saft af en 1/2 citron
1 knivspids salt
Evt. 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

1. Bland havregryn og vand sammen, sørg for at vandet dækker havregrynene. Lad det stå tildækket på køkkenbordet i 6-10 timer.

2. Blend blandingen i en blender, og lad det stå tildækket på køkkenbordet i 1-2,5 døgn. Indtil massen begynder at boble.

3. Blend blandingen igen, i en blender, og tilsæt smag efter hvad du er til. I denne yoghurt, tilsat jeg vanilje, kanel og lidt citron saft.

Yoghurten er nu klar til at blive spist. Den kan holde sig på køl i ca. 5 dage.

Privacy Preference Center