Yoghurt lavet på havregryn
Få en god start på dagen med en lækker yoghurt, lavet på havregryn. Her undgår du laktose, også vil yoghurten holde dig mæt i lidt længere tid end ved en almindelig yoghurt. Opskriften tager et par dage, da yoghurten skal have tid til at trække. Hvis du laver en stor portion, har du til lidt flere morgener. Yoghurten har kun godt af at stå og trække, længere tid end opskriften påskriver.
Det der er gør yoghurt lavet på havregryn lækkert, er du får en dejlig tekstur samt at havren er med til at danne en masse mælkesyrebakterier, som er rigtig godt for maven. En vegansk, laktose-fri yoghurt, der kan toppes af med dine favoritter. Denne version blev toppet med æbler, banan, nødder og kanel.
Du er mere end velkommen til at dele resultat på Instagram, hvor du kan bruge #enmundfuld eller tag @enmundfuld.
Velbekomme.
Havre Youghurt
1 Portion
Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl vand
1/2 tsk vanilje pulver
Saft af en 1/2 citron
1 knivspids salt
Evt. 1 tsk kanel
Fremgangsmåde
1. Bland havregryn og vand sammen, sørg for at vandet dækker havregrynene. Lad det stå tildækket på køkkenbordet i 6-10 timer.
2. Blend blandingen i en blender, og lad det stå tildækket på køkkenbordet i 1-2,5 døgn. Indtil massen begynder at boble.
3. Blend blandingen igen, i en blender, og tilsæt smag efter hvad du er til. I denne yoghurt, tilsat jeg vanilje, kanel og lidt citron saft.
Yoghurten er nu klar til at blive spist. Den kan holde sig på køl i ca. 5 dage.
Sikke et flot billede og spændende opskrift. Jeg synes at hjemmesiden her er flot og håber at få mere inspiration til at have kødløse dage. Hvor lang tid har du ikke spist kød?
Tusind tak. Vi elsker at inspirere andre til at leve mere plantebaseret! Det er lidt det der målet med Èn Mundfuld.
Jeg er SÅ excited over denne opskrift! Jeg er i gang med at lave den, og jeg kan næsten ikke vente!
Jeg synes den begynder at dufte “syrlig”. Det er vel helt normalt?:)
Kan der egentlig gå galt? Altså kan den blive dårlig af ar stå på køkkenbordet?
Mvh. Silvia
Hej Silvia, hvor er det spændende! Er glad for du prøver min opskrift. Tusind tak! Det er helt normalt at du vil opleve yoghurten lugter syrligt, du har fået gang i gæringsprocessen, som er meningen når man laver en yoghurt. På den måde bliver der sat gang i mælkesyre bakterierne, som er super sunde for vores tarmflora. En yoghurt skal være syrlig. Ift. hvor længe den kan holde, vil jeg anbefale dig at sætte den på køl ligeså snart du tager noget af den første gang. Også vil jeg mene den kan holde sig på køl i 5 dage.
Det er en god ide at tilføje smag til yoghurten, jeg har god erfaring med vanilje. Jeg glæder mig til at høre om du synes om den! Knus herfra