Sådan kan du bruge dine brombær

Brombær er en dejlig treat her i sensommeren. Vi plukker hvert år omtrent 5 kilo brombær rundt omkring i naturen. Det er mange brombær når man kun er to personer i husstanden. Istedet for at lave den velkendte gele eller marmelade, laver vi faktisk lidt forskeligt ud af de lækre brombær.

Her deler vi her to exceptionelle lækre opskrifter, hvor du kan nyde dine brombær i længere tid.

Sukkersyltet Brombær

(1 L Patentglas)

sukker syltet brombær

Ingredienser

1 kg friskplukkede brombær
500 g sukker
2,5 dl vand
2,5 dl eddike

Fremgangsmåde

1. Rens og skyld snavs fra brombærrene.

2. Tilsæt sukker, vand og eddike i en gryde og giv det et hurtigt opkog. Når sukkeret er opløst tages gryden af blusset.

3. Hæld lagen udover bærene og opbevar de sukkersyltede bær i et patent glas. Her kan de sagtens opbevares i 2-3 måneder.

De sukkersyltede brombær er gode til salater, desserter, vinaigrette eller som sødt til morgenmaden.

Sådan kan du bruge dine brombær

Brombær saft er virkelig lækker

Syrlig Brombærsaft

 

4 Liter

Ingredienser

3 kg friskplukkede brombær
5oo g sukker
1 L vand
En saftkoger (Hvis du bruger en almindelig gryde, skal du bruge en si til at filtrere bærrene fra)

Fremgansmåde

1. Skyld og rens bærrene for snavs efter plukning.

2. Fyld vandet i den nederste del af saftkogeren (Hvis du bruger en almindelig gryde, fylder du vandet i gryden)

3. Tilsæt brombærrene og sukkeret i det øverste lag af saftkogeren.

4. Kog saften ved middel varme i en time, sørg for at tømme saftkogeren løbende for at få så meget saft ud af bærrene som muligt.

Brombær saften kan let fryses ned, på den måde har du saft til mange måneder.