Risotto med jordskokker og rosmarin

En opskrift på en cremet og lækker risotto med jordskokker og rosmarin. En skøn efterårs ret, med sæsonens råvarer.

Denne opskrift kan sagtens tilpasses andres sæsoners råvarer. Der findes ikke noget bedre end en risotto lavet på asparges eller spinat. Mulighederne er mange, så længe man holder sig til grundopskriften står det sig frit for hvilke ingredienser man ønsker at tilføje til risotto.


Annonce

Risotto med jordskokker og rosmarin

4 portioner

opskrift på risotto med jordskokker og rosmarin

Ingredienser

4 fed hvidløg
2 løg
230 g risotto ris
4 spsk olie
400 g jordskokker
150 g svampe
4 kviste rosmarin
1/2 L grøntsagsfond
2 dl rødvin
1/4 L soya fløde
1 dl gærflager

Fremgangsmåde

1. Snit løg og hvidløg fint steg af i olien, i en gryde. Tilføj hakket rosmarin og fintskåret svampe.

2. Tilsæt risotto risene, lad massen stege af i et par minutter. I mens skrælles og skæres jordskokkerne i fine stykker, hvorefter de tilføjes til gryden.

3. Tilføj rødvin, og lad den fordampe. Nu tilføjes grøntsagsfonden en dl af gangen, indtil risene er møre.

4. For at gøre en risotto cremet, tilføjes der nodrmaltvis ost. I dette tilfælde tilføjes fløde samt gærflager, indtil du synes risottoen er dejlig cremet.

Smag retten til med salt og peber, nu er den klar til at blive serverret.

Privacy Preference Center