Koldhævet kuvertboller

Koldhævet kuvert boller er små brød, der er velegnet til at servere som en del af alverdens retter. Disse kuvertbrød blev brugt som side dish til en spinatlasagne, hvor de blev serveret med en lækker plantesmør, rørt op med citron og persille.

Gæsterne elskede de små luftige brød, som tilførte noget helt særligt til retten. Opskriften er enkelt at følge, også kan du sætte dejen over aftenen forinden du får gæster, da de skal koldhæve natten over i køleskabet. Så skal du kun stå med bagningen af brødende på selve dagen…

Koldhævet Kuvertboller

25-30 stk.

koldhævet kuvert boller

Ingredienser

650g Hvedemel
40g Gær
600ml Vand
50g Plantesmør (her er brugt denne fra Naturli´)
15g Salt
20g Sukker
1 spsk Smagsneutral olie

Fremgangsmåde

1. Opløs gær, sukker og salt i vand.

2. Ælt melet i lidt af gangen sammen med smørret. Lad æltningen aktivere gluten i melet, dette tager omkring 10-15 min.

3. Klargør en skål med olie langs kanterne, og hæld dejen over i. Her skal dejen gerne være luftig nok til let at slippe fra æltningsskålen.

4. Tildæk dejen med film, som der prikkes små huller i og stil dejen i køleskabet natten over (minimum 3 timer).

5. Når dejen er hævet, tændes ovnen på 200 C. Imens ovnen varmes op, hældes dejen ud på bordet, med lidt mel. Hvorefter de små brød formes i en størrelse af  4×4 cm.

6. Bag nu i ovnen i 8-12 minutter.