Kartofel Tops med Chili

- a la chili cheese tops

Her den anden dag fik vi 5 kg kartofler af naboen, vi er altså kun 2 mennesker i vores husstand, så må indrømme jeg ikke anede hvordan i alverden vi kunne få spist alle de kartofler. Jeg har derfor været kreativ og tænkt ud af boksen, udover at have masseproduceret falafler, serveret Shepherds Pie, suppe, karry retter og spist en masse ovnbagte kartofler, prøvede jeg at lave kartoffel tops.

Jeg har eksperimenteret med alverdens krydderier og krydderurter, og kom til sidst frem til denne version, som nemt kan erstatte chili cheese tops! Konsistensen og smagen er der næsten, også kan de laves i ovnen så du spare på olien. Disse kartoffel kugler blev serveret som topping til en svampe suppe, for at tilføje fylde og mæthed. Nyd kartoffel toppene som snacks, som tilbehør til salater og lune retter.

Jeg glæder mig til at høre hvad du synes.

Velbekomme.


Indlægger indeholder Annonce-links

Kartoffel Tops

10-15 stk

kartoffel tops a la chili cheese tops uden animaler

Ingredienser

250 g kartoffel
3 fed hvidløg
2-3 spsk svampe soya – jeg bruger denne (kan udelades)
Saft fra 1/2 citron
1 tsk salt
Knivspids peber
1 tsk røget paprika
3 spsk gærflager – jeg bruger denne
2 spsk chili olieOlie til stegning, eller bagepapir til ovnen

Fremgangsmåde

1. Skræl og kog kartoflerne møre

2. Mos de møre kartofler med en gaffel og pres de fede hvidløg i blandingen. Herefter tilføjes de resterende ingredienser og mikses sammen.

3. Form miksturen til runde kartoffel kugler, i den størrelse du fortrækker. Mine er ca. 2×2 cm.

4. Der er to måder du kan tilberede kuglerne på, enten via ovn. Her forvarmer du ovnen på 200 grader og bager kuglerne, indtil de er sprøde  (ca. 20 min). Hvis du vælger at stege dem, har jeg bedst erfaring med en pande med non-stick belægning. Jeg bruger selv denne fra Fiskars Hard line, steg kuglerne i 2-3 min. på hver side.

Jeg anbefaler at spise kartoffel toppene med det samme.