Jordskokkesuppe med æblechips

Efterår kalder på varme retter. Hos os bliver der kogt suppe til den helt store guldmedalje, hvert efterår. Alverdens rodfrugter, græskar og løg kogt sammen, giver essentielle smagsnuancer der bidrager til efterårstemningen.

Denne jordskokkesuppe med sprøde æblechips er en meget simpel ret, en nem opskrift, der dog tager lidt forberedelsestid. Derefter passer jordskokkesuppen sig selv, indtil den er klar til serverring.

Del gerne dit lækre resultat på Instagram, med hashtagget #enmundfuld

Velbekomme!

Jordskokkesuppe med æblechips og urteolie

4 personer

opskrift på jordskokkesuppe med æblechips og urteolie

Ingredienser

1 kg økologiske jordskokker
2 store løg
4 fede hvidløg
5 spsk smagsneutral olie
1 L grøntsagsboullion
2 L vand
3 æbler
1 bundt persille
1 håndfuld rucola
10 g salt

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 90 C varmluft. Imens ovnen opvarmes, snittes æblerne i skiver og fordeles på en bradepande med bagepapir.

2. Æblechipsene bages i ovnen i 2-3 timer, indtil de er sprøde (husk at lukke damp ud undervejs).

3. Imens æblechipsene er i ovnen, snittes 3 fed hvidløg og begge løg. Svits dem af i en gryde, med lidt olie.

4. Rens jordskokkerne for jord, og skær dem op i mundrettestykker. Steg dem godt af sammen med løg og hvidløg.

5. Tilføj 1 L bouillon samt 2 L vand, og lad jordskokkerne koge møre i en time. Blend herefter suppen med en stavblender, til massen er helt fin.

Til servering giver en urteolie ekstra smag til suppen. Blend ét hvidløg, rucola, persille og salt sammen, til en ensartet masse. Dryp urteolien henover suppen og fordel de sprøde æblechips – nu er jordskokkesuppen klar til serverring.